BILA IC ROSAK

Aiks...time nie lah dia nak buat hal...selalu ok je,jadi nak tak nak terpaksalah ana pergi wat ic di UTC puduraya tadi....

Padahal kalau ikutkan puduraya dengan tasik titiwangsa just 7.5 km sahaja dan mungkin amik masa 10 ke 15 minit je untuk sampai....tapi nak tau ana amik masa berapa lama untuk sampai ke utc kebangaan kerajaan tu???

Hampir satu jam baru lah ana sampai...sebab ana sesat..almaklumlah anak dara katakan walaupun ana adalah anak lelaki....bukan sebab lembut,tapi sebab terperap je dekat rumah...kikiki...

Sampai je dekat utc,mak ai ramai gila orang dekat citu...amik nombor adalah dekat 30 orang lagi untuk giliran nombor ana dipanggil....tapi nak menunggu satu no dipanggil dekat 30 minit kot...lenguh sendi badan bai...

Tapi alhamdulillah ana bernasib baik sangat arinie...nak tahu sebab apa??? Sebab ada hamba Allah nie tiba2 dia dapat panggilan emergency...terus dia bagi ana nombor dia...padahal kalau dia tunggu lagi 2 nombor baru sampai turn dia.....

Pape pun sok nak kena amik balik ic tu,nampaknya beratur panjang lagi lah alamatnya...nak buat macam mana...ini semua kerana cip ic rosak...tak buat kang benda banyak kegunaan....oklah chow dulu....

Labels: