KELEBIHAN YANG ADA PADA PENUNGGANG MOTORSIKAL....

Penunggang motorsikal merupakan pengguna yang paling banyak berada di atas jalanraya bukan sahaja di Malaysia bahkan di saentero dunia...walaupun ramai yang memandang rendah pada pengguna motorsikal,namun tahukah anda bahawa penunggang motorsikal ini mempunyai kelebihan mereka yang tersendiri....tentu ramai yang tak tahukan??? 

Kenapa ana katakan begitu???? jawapannya ialah :

1) Paling jimat air....kenapa ana katakan begitu??? cuba lihat waktu hujan apa yang akan terjadi pada penunggang motorsikal??? basah kan?? jadi tak perlu mandi lagi sebab kat atas jalan lagi dah mandi air percuma..hehehe

2) tak perlu risau traffic jam...yang nie ana rasa ramai tahulah...kalau naik kereta terpaksa tempuh jammed berjam-jam namun penunggang motorsikal relax je...walaupun jalan jammed namun rasa macam tak jammed je kan???

3) Tak membazirkan ruang.... kalau pemilik kereta adakalanya pening kepala memikirkan kat manalah nak parking kereta kan??? penunggang motorsikal tak payah risau..asal ada ruang je di situ dieorang letak motorsikal,sampaikan kaki lima pejabat pun jadi...

4) Dapat air cond free...bagi penunggang motorsikal nie tak payah dah fikir nak repair air cond ke tak??? sebab selagi mereka menunggang selagi tu mereka mendapat air cond free, tak percaya, pergilah menunggang...hehehe

Amacam banyak tak kelebihan buat penunggang motorsikal??? Sebenarnya banyak lagi dapat sekarang nie cuma dapat fikirkan yang ini je..hehehe, Pape pun nie cuma gurauan ana semata-mata tiada kena mengena yang hidup atau yang matinya...hehehe...


Labels: