PERCUBAAN MENAIKI KENDERAAN AWAM KE TEMPAT KERJA

Semenjak ada kenderaan sendiri, rasanya dah lama tak menggunakan kenderaan awam nie terutamanya untuk pergi ke tempat kerja... Pada mulanya terasa agak kekoklah sedikit...rasa seolah-olah macam baru pertama kali naik kenderaan awam pula..

Macam ana, terpaksa menaiki dua pengangkutan awam iaitu bermula daripada LRT Kelana Jaya dan seterusnya bertukar ke monorel daripada KL Sentral menuju ke stesen Titiwangsa.... Tentu anda tertanya-tanya kenapa ana memilih untuk menaiki monorel daripada Kl Sentral dan bukanya dari bukit nanas kan???

Ana lebih memilih menggunakan monorel daripada KL Sentral kerana ianya merupakan stesen pertama...dan sudah semestinya ana antara orang yang terawal menaiki monorel...logik tak alasan???

Pape pun daripada kesimpulan yang ana dapat buat perbezaan antara menaiki kenderaan awam ataupun menaiki kenderaan sendiri ialah daripada segi keselamatan lebih prefer untuk menggunakan kenderaan awam..namun bagi mereka yang mengutamakan masa dan menjimatkan kos sudah semestinya menaiki kenderaan sendiri..Kalau tanya ana, ana lagi suka naik kenderaan sendiri..hehehe

P/S : sebab naik kenderaan awam lewat 9 minit masuk ke pejabat...


Labels: