Asyik Bola Je


Asyik bola je? Tak ada benda lain ke nak cerita? Tak bosan ke layan bola sepak 24 jam? 22 orang kejar 1 bola atas padang? Inilah persoalan yang terbit daripada seorang sahabat perempuan ana hari ini pada ana. 

Apa yang ana nak katakan, lelaki dan bola sepak tidak dapat dipisahkan. Dan lelaki sanggup bangun tengah-tengah pagi buta untuk menyaksikan pasukan kesayangan mereka berentap. Tapi kalau bangun bab lain tu, mungkin liat sangat kot (tapi tak semua).

Bagi seorang lelaki bola sepak adalah segala-galanya selepas keluarga kerana dengan bola sepak dia dapat menghiburkan dirinya. Dan percayalah jika ana katakan peminat bola sepak adalah seorang tang setia pada pasangannya.

Disebabkan itulah juga sekarang nie, ramai kaun wanita pun meminati bola sepak. Mungkin kalau bukam sebab sukan pun, hanya kerana pemain lama-kelamaan jatuh cinta pada sukan itu akan terbit juga.

Bola sepak dan lelaku tidak dapat dipisahkan. Jangan menghalang minat mereka pada bola sepak, kerana tanpa mereka siapa yang akan jadi penonton? Sama-sama renungkan.Labels: